2008. augusztus 25., hétfő

Rés a falban: megtört a Gázát sújtó cionista blokád!

.
Szombaton délután, magyar idő szerint nem sokkal 5 óra után elérték a gázai partot azok a békeaktivisták, akiknek célja: megtörni a Gázai övezet izraeli blokádját! Korábbi fenyegetőzései ellenére a cionista megszállók nem gördített akadályt a két hajó -az SS Liberty és a SS Free Gaza- útjába.

A valamivel több, mint 40, többségében brit és amerikai állampolgárságú aktivista még pénteken szállt vízre a ciprusi Larnaca kikötőjében. Élelmiszert és gyógyszert is visznek magukkal, hogy ily módon is segítsék a teljes nyomorba és kétségbeesésébe taszított gázai palesztinokat. A legfontosabb céljuk mégis az, hogy felrázzák végre a világ lelkiismeretét, és ráirányítsák a figyelmet 1,4 millió palesztin borzalmas sorsára. Mint sajnos kevéssé ismeretes, Izrael a Hamasz 2006 januári választási győzelme óta blokád alatt tartja az övezetet.

Gáza a valaha létezett legnagyobb koncentrációs tábor!

A parton hatalmas tömeg fogadta a békeaktivistákat. "Lemaradtam a berlini fal lebontásáról, de most átérzem, milyen is lehetett, amikor az első néhány téglát leverték róla... a mai nap az egyszerű emberek győzelme a hatalom felett" - mondotta nem sokkal a partra szállás előtt Yvonne Ridley, a Press tv tudósítója.

.

Nincsenek megjegyzések: